uld, økologisk, eco, island, garn, yarn, wool, ofeig & ko, nees, strik, knit, alpaca

Alpaca

De tamme alpacaflokke strejfer frit omkring i Andesbjergene høje egne, skove og på kystsletterne.
Alpakaen er sociale dyr der lever I grupper bestående af en territorial han, hunner og deres unger. De er venlige, rolige, intelligente og meget observerende. De bryder sig ikke om fremmede i deres område (andre alpacaer eller mennesker), og advarer om eventuelle farer ved at trække vejret med en høj skarp lyd. Alpacaerne kan undertiden finde på at angribe/sparke mindre predatorer og andre der trænger ind på deres område. Den mest kendte forsvarsteknik er dog deres karakteristiske spytten. Alpacaen har nemlig, som dens slægtninge vicunjaen, guanacoen, og lamaen, den specielle egenskab at spytte, når de skal forsvare sig. I virkeligheden hoster de et halvfordøjet stinkende maveindhold op gennem både næse og mund og kan ramme med stor træfsikkerhed.

Ulden fra disse fantastiske dyr er både stærkere og varmere end lammeuld.

Desuden indeholder uld fra alpacaen ikke lanolin, og er derfor egnet til allergikere. Det er nemlig ofte lanolinen, man som allergiker reagerer på.

Den smukke, og bløde uld, er super velegnet til al form for beklædning, og med den rette pleje, holder det sig smukt i mange år.