islandsk garn, Istex, plotulopi, filtede hjemmesko, ofeig og ko

Ofeig & Ko er en webshop med speciale i det islandske garn og strik. Vi forhandler Lett Lopi, Álafoss Lopi, Plötulopi, Einband, Bulky Lopi og Hosuband. Udover det islandske garn, fører vi også garn fra Filcolana, CaMaRose og Hjertegarn. Jeg elsker det islandske strik, og alle de smukke modeller der findes. Jeg har i en del år udelukkende strikket i det islandske garn, hvilket har givet mig stor forståelse for det islandske garn som materiale. Det unikke ved det islandske garn findes bl.a. i dens form for renhed som den islandske uld besidder. Dette skyldes over tusinde af års isolation, hvor ulden udelukkende har være udsat for subarktisk klima, som gør at den består af en unik sammensætning af indre og ydre fibre. Den helt unikke sammensætning gør at de ydre fibre sikrer en skinnende, hårdfør og vandafvisende overflade, mens de indre fibre er fine, bløde og isolerende. Alt dette gør, at du med islandsk garn vil være i stand til at strikke noget helt specielt som sikrer varme og blødhed, alt imens ulden holder sig smuk på overfladen.

Strik og garn, har dybe rødder i den islandske historie, og mange af de motiver vi strikker i dag, kan spores mange år tilbage i tiden. Flere af motiverne i strikken, er inspireret af de gamle islandske sagaer og fortæller fantastiske historier om guder og aser. Freya, Hel, Odin og Thor for blot at nævne nogle.Flere af motiverne i strikken, er inspireret af disse sagnfigurer. Den mest kendte er måske "Den islandske rose" eller "Sleipnirs hovslag", som den også kaldes. Sleipnir var Odins 8-benede hingst, og det var hans hove og Thors hammer, som man hørte i tordenvejr, ifølge sagnet. Rosenmotivet har 8 blade, som efter sigende repræsenterer Sleipnirs 8 ben.

Jeg overtog Ofeig & Ko i nov 2014, og en drøm er dermed blevet opfyldt. Jeg hedder Tina og bor i Svenstrup, 8450 Hammel, hvor jeg har min butik og webshop.

Butikken er åben tirsdag fra 17-20 og lørdag fra 10-13. Derudover vil det også være muligt at komme på andre tidspunkter, men ring først på tlf 91540048.

Det er også muligt af afhente sine varer, efter forudgående aftale.

Jeg håber i på siden her vil finde inspiration til jeres næste projekt, se gerne nogle af de smukke modeller inde på galleriet. Ofeig & Ko er også på Facebook, hvor der jævnligt opdateres med nye billeder som jeg håber kan inspirere. Ofeig & Ko administrerer desuden FB siden Islandsk Strik - Inspiration, hvor det er muligt både at hente hjælp og inspiration. Du kan også følge os på Instagram, Ofeig & Ko garn og strik #ofeigogko

Står din strikkeklub og mangler inspiration til nye strikke projekter, så kontakt mig og vi kan lave en aften for kun jeres klub.

Tina / Ofeig & Ko