Lamauld - Lama/uld

Lamauld - Lama/uld

Dette skønne lamauld garn fra CaMaRose består af 50% lamauld og 50% uld og er et eksklusivt naturprodukt, du vil nyde at arbejde med. Hos Ofeig & Ko finder du et stort udvalg af lamauld, som har en høj isoleringsevne og et flot og rustikt udseende.

29 varer

Faldende orden
pr. side

En sweater i lamauld er dejlig varm  

I modsætning til fåreuld, som består af kompakte fibre, er lamahår hule, og derfor har ulden en unik isoleringsevne og er betydeligt varmere end fåreuld. Dette lækre garn med det rustikke udtryk er derfor oplagt til at strikke klassiske nordiske sweatre af samt overtøj og lune tæpper til kolde aftener.  

Du kommer ikke til at fryse, når du pakker dig ind i tøj eller tæpper af dette skønne garn. CaMaRose benytter sig ovenikøbet af bæredygtige produktionsmetoder, der både skåner miljø, dyr og de lokale bønder i Peru, hvor garnet produceres. Du kan sagtens hækle og strikke i dette lækre garn med god samvittighed.  

Dette garn kan benyttes i de samme CaMaRose opskrifter som Lamatweed og er af samme høje kvalitet. De to garner kan både erstatte hinanden eller strikkes sammen.  

Lamauld er allergivenligt 

Hvis du strikker eller hækler en gave til en allergiker, kan det være en god idé at vælge lamauld til dit arbejde. Ulden fra lamaen indeholder nemlig ikke lanolin, så mange, der er allergiske overfor lanolinen i fåreuld, reagerer ikke på den lanolinfri uld. Desuden klør lamauld garn mindre end garn af fåreuld, fordi det har færre skæl. 

Dette garn syner ikke af meget, når den ligger rullet op, men når du strikker den op, folder den sig helt ud. Fiberlængden fra lamaen varierer, og derfor vil der ofte være et overskud af fibre, som drysser, når du strikker. Overskuddet vaskes som regel ud ved første vask, hvilket kun gør garnet endnu blødere.  

Hvis du gerne vil have et helt præcist indtryk af garnets kvalitet og egenskaber, anbefaler vi, at du strikker og vasker en prøve, før du går i gang med et større arbejde.  

50% Lama - 50% uld 
Løbelængde: 50 g / ca 100 m 
Pinde nr.: 4½ - 5 mm 
Strikkefasthed: 17 m og 24 p på pind nr. 5 = 10x10 cm 
Håndvask