EINRUM

EINRUM

Einrum garn

Islandsk uld blandet med thailandsk morbær silke.
Einrum er luksus for hænder og krop.

 

7 varer

Faldende orden
pr. side

Einrum et ekslusivt mix

Einrum garn er et mix af islandsk uld spundet med thailandsk mulberry silke, to meget forskellige materialer som begge har en unik isolerende evne.
Einrum er lækkert og luftigt og silken giver ulden en sofistikeret glans. 
Med silke og uld kan du holde kroppen varm og tør.

Einrum er den rå islandske uld som udgør en fin og unik kombination med den elegante silke. Silken styrker garnet og giver det en flot glans, og det er specielt flot at se silketråden sno sig gennem garnet. 

Einrum´s farver er alle inspireret af sten, mineraler og krystaller fra den islandske natur. Så igen her finder du de flotteste naturfarver fra Island gennem Einrum garnet. Den er sammen med silken lidt blødere end den traditionelle islandske uld. Den er lige elegant om det er til cardigans eller til de tykke trøjer. 

Einrum fåes i 2 tykkelser E-garnet og L-garnet. E-garnet er lidt tykkere end den Einband vi kender og L-garnet er lidt tykkere end Lettlopi. Dvs at du med fin succes kan skifte garnet ud og feks bruge opskrifterne fra Istex til disse 2 garntyper. Så finder du en opskrift til Léttlopi garn så prøv at skifte den ud med den mere eksklusive L-garn. Du finder masser af strikkeopskrifter fra Istex her.

Einrum har også lavet egne opskrifter og har et rigtig godt udvalg til både dame, herre og ikke mindst børn. 
Derudover en del tilbehør såsom sjaler, tørklæder og huer. Her finder du udvalget af Einrum opskrifter.

En fortælling om to tråde

Einrum er et produkt af historie og minder - et produkt af to forskellige verdener, to forskellige tråde. Jeg ønskede at vise de unikke egenskaber ved den islandske uld, give den et godt boost og modernisere det. Idéen om at forbinde disse meget to forskellige tråde, kom op, da en af mine veninder fortalte mig om silke hun havde arbejdet med da hun var i Thailand. Behovet for at skabe og ønsket om at undersøge nye muligheder for den islandske uld var min motivation for at udvikle det nye garn. Samspillet mellem garn og design er essensen; båndet understøtter designet på samme måde som uld og silke forstærker hinanden.
"citat - Kristin Brynja"


Farverne i Einrum

Farverne i Einrum garnet er navngivet efter forskellige typer af sten, mineraler og krystaller. Kristins bedstefar, Axel rejste rundt i Island og samlede mineraler og krystaller som han registrerede og gemte i en større samling. Hans store interesse i den Islandske natur havde en stor effekt på Kristin. Derfor, har hun navngivet sit garn efter forskellige typer af mineraler og krystaller. 

Kærligheden til garn har hun efter sin bedstemor og kærligheden til farverne efter sin bedstefar.
Så er du til den nordiske rå uld som de andre Istex garntyper, så er Einrum garnet bestemt også et godt valg for dig.

Om Einrum:

Einrum er udviklet af Kristin Brynja Gunnarsdóttir.
Kristin er født og opvokset i Island, men bor nu i DK sammen med sin mand Steffan.
De driver arkitektfirmaet med navnet "einrum architects". Betydningen af navnet er temaet for både garn og arktiektur.

Einrum produceres på Istex fabrikken i Island, og er luksus for krop og sjæl.