FILCOLANA

FILCOLANA

Filcolana garn

Med garn fra Filcolana er du garanteret et lækkert kvalitetsgarn.
Filcolana´s farver følger altid tidens trends. Og vi fører alle kvaliteter fra Filcolana.

 

Varer 1-36 af 429

Faldende orden
Side
pr. side

Drømmer du også om at strikke i lækkert kvalitetsgarn

 - så er garn fra Filcolana det garn du rammer plet med.

Filcolana følger tidens trends og får altid produceret deres garn i de nyeste modefarver. Filcolana har en god håndfuld freelance designere der laver de flotteste og hotteste opskrifter, så her kan du altid finde noget lækkert og flot at gå i gang med. Det er meget dygtige designere der ved hvad der rører sig. Jeg kan bl.a. nævne @sannebjerregaard, @hannerimmen, @ditteparisknit, @popknit, @hannepjedsted, @rachelsoegaard og mange flere. To gange om året kommer de med en ny serie af flotte opskrifter.

Petiteknit har også lavet mange af sine flotte opskrifter i Filcolana garn.

Filcolana´s garnudvalg er så bredt at du altid finder noget til både dame, herre, børn og baby. Der findes alle mulige opskrifter, og jeg kan blandt mange nævne feks sweatre, cardigans, sommerbluser, poncho, huer, vanter, sokker, tæpper, interiør mm. Det er bare at gå på opdagelse her: www.filcolana.dk
Hos Filcolana er alle opskrifter gratis og kan downloades på flere sprog. 

Filcolana´s garntyper er disse: Peruvian Highland Wool, Pernilla, Arwetta, Vilja, Anina, Merci, Saga, Pernilla, Alva, Paia og ikke mindst Tilia. Du kan strikke dem i den enkelte garntype, eller vælge at strikke to eller flere kvaliteter sammen. Mulighederne med dette garn er mange.

Garntyper:

Peruvian Highland Wool - 100% peruviansk højlandsuld, 4-trådet kamgarnsspundet
Arwetta - 80% merinould (superwash/ og 20% nylon
Vilja - 100% alpaca 3-trådet kamgarn
Anina - 100% merinould, superwash behandlet, kamgarnsspundet
Merci - 50% superwash behandlet uld 50% pima bomuld
Saga - 100% skandinavisk lammeuld
Pernilla - 100% peruviansk højlandsuld, 3-trådet kamgarnsspundet
Alva - 100% alpaca, 2-trådet
Paia - 67% viskose og 33% polyester
Tilia - 70% kidmohair og 30% mulberrysilke

Er du til de mere rå og nordiske varme garntyper, så er der rig mulighed for at finde disse under vores vores Istex og Navia produkter. Det er også her du finder masser af modeller på flerfarvestrik.
Vil du have et mere råt look udskift da Peruvian Highland Wool med Léttlopi fra Istex eller feks Naturuld med Álafosslopi.

Når jeg selv strikker med garn fra Filcolana bruger jeg Addi Lace strikkepinde. Garnet glider dejligt nemt på disse pinde, og gør arbejdet til en leg. Du finder Addi Lace her.


Lidt om firmaet Filcolana:

Filcolana følger deres produkter fra start til slut, hvilket vil sige, at de opkøber den bedste uld og får den spundet på kvalitetsspinderier rundt om i verden. Garnet farves, nøgles op, banderoleres og fragtes til Filcolanas lager i Kjellerup, hvor det ligger klar til at blive sendt ud forhandlere: De lokale garnbutikker i ind- og udland.

Filcolana har solgt garn i mere end 40 år. Firmaet blev grundlagt i 1972 af familien Hald, der drev det frem til 1995, hvor familien Olsen, der stadig i dag ejer Silkeborg Uldspinderi, overtog firmaet. I 2009 blev firmaet overtaget af Nanna Gudmand-Høyer, der i dag driver firmaet sammen med dygtige ansatte og et hold idérige freelance strikke- og hækledesignere.
Filcolana har lager i Jylland hvorfra alt det lækre garn sendes ud til butikkerne. Hos Filcolana finder du et bredt udvalg af lækker kvalitetsgarn, og du er helt sikker på at kunne finde friske farver der sætter kulør på tilværelsen. Firmaet tilbyder desuden et stort sortiment af strikke -og hækleopskrifter, som alle ligger gratis på deres side, du finder dem lige her