Tilia - Silkmohair

Tilia - Silkmohair

Mohair deler alle de gode egenskaber, vi kender og elsker fra uld: Det er varmt, smukt og kan absorbere væde, hvilket gør det behageligt at have på.
Mohair kommer fra angorageden, og sammenlignet med uld er fibrene blankere og en smule stærkere. Silke har igennem årtusinder været en af vores mest eftertragtede tekstilfibre. Den er blank, smuk, stærk og utroligt behagelig at have på.

Fiber: 70% kidmohair & 30% silke
Løbelængde: 210 m / 25 g
Pinde: -
Strikkefasthed: -
Vask: håndvask
Spundet i Italien

Varer 1-36 af 58

Faldende orden
Side
pr. side

Strik i den luksuriøse garn Tilia fra Filcolana

Tilia fra Filcolana er et luksuriøst garn, spundet af kidmohair og morbærsilke. Tilia er et tyndt kamgarnsspundet, børstet garn.
Mohair har også alle de gode egenskaber, vi kender fra uld. Det er smukt, varmt og kan absorbere fugt, hvilket gør at det er behageligt at have på. Mohairfibrene er, sammenlignet med uld, blanke og en smule stærkere, hvilket også gør den mere slidstærk, især når silken spindes med. Silke har i årtusinder været en eftertragtet fiber, den er blank, smuk og utrolig stærk.
Så kombinationen af mohair og silke er noget af det mest luksuriøse og lækre garn man kan strikke med.

Se alle de flotte farver i Tilia hos os

Mohair kommer fra angorageden. Vidste du i øvrigt, at angorageden hedder som den gør, fordi den stammer fra området omkring Ankara i Tyrkiet? 
Ordet mohair har arabiske rødder, og angorageden bliver også nogle gange omtalt som mohairged. Tilia fra Filcolana spindes af mohair fra farme i Sydafrika.
Morbærsilke er den bedste silke der fåes, den er blank, og fibrene er ensartede og stærkere end andre silkefibre. 

Du kan strikke med Tilia alene eller med flere tråde, men vi anbefaler også at strikke det sammen med en af de andre kvaliteter vi fra fra Filcolana. Vilja, Saga og Alva er f.eks. rigtig fantastiske at strikke sammen med Tilia. Men også Peruvian, Pernilla, Merci, Anina og ikke mindst Arwetta.

Fiber: 70% kidmohair & 30% silke
Løbelængde: 210 m / 25 g
Pinde: -
Strikkefasthed: -
Vask: håndvask
Spundet i Italien