Vilja - Alpakka

Vilja - Alpakka

Vilja fra Filcolana er et lækkert 3-trådet garn spundet af fibre fra peruvianske alpakaer. Vilja er blød, varm og glansfuld og velegnet til mange slags projekter. Vilja er den samme lækre kvalitet som bruges til Alva. Se de flotte farver vi har valgt at føre og vælg nøgler til dit næste bløde projekt.

Fiber: 100% alpaca
Løbelængde: 165 m / 50 g
Pinde: 2½ - 3 mm
Strikkefasthed: 24-26 m = 10 cm
Vask: håndvaske
Spundet i Peru

 

 

Varer 1-36 af 46

Faldende orden
Side
pr. side

 Strik med lækker Vilja garn fra Filcolana

Alpakaen er sociale dyr der lever I grupper bestående af en territorial han, hunner og deres unger. De er venlige, rolige, intelligente og meget observerende. De bryder sig ikke om fremmede i deres område (andre alpakaer eller mennesker), og advarer om eventuelle farer ved at trække vejret med en høj skarp lyd. Alpakaerne kan undertiden finde på at angribe/sparke mindre predatorer og andre der trænger ind på deres område. Den mest kendte forsvarsteknik er dog deres karakteristiske spytten. Alpakaen har nemlig, som dens slægtninge vikunjaen, guanakoen og lamaen, den specielle egenskab at spytte, når de skal forsvare sig. I virkeligheden hoster de et halvfordøjet stinkende maveindhold op gennem både næse og mund og kan ramme med stor træfsikkerhed.

Se de flotte farver vi har i Vilja

Alpakaen er hjemmehørende i det sydamerikanske højland, hvor temperaturen kan svinge mellem -20 og + 30 grader på et enkelt døgn.
Alpakafibre er hule, og indeholder luftbobler, som gør fiberen åndbar npr der er varmt og isolerende når det er koldt. Dette hjælper alpakerne med at klare de omskiftelige betingerlser de lever under.

Ulden fra disse fantastiske dyr er både stærkere og varmere end lammeuld. Desuden indeholder uld fra alpacaen ikke lanolin, og er derfor egnet til allergikere. Det er nemlig ofte lanolinen, man som allergiker reagerer på.
Vilja er spundet ud fra samme lækre kvalitet som Alva.

 

Fiber: 100% alpaka
Løbelængde: 165 m / 50 g
Pinde: 2½ - 3 mm
Strikkefasthed: 24-26 m = 10 cm
Vask: håndvask
Spundet i Peru