ISTEX

ISTEX

Istex garn     

Hos Ofeig & Ko elsker vi lækkert islandsk uldgarn. Derfor forhandler vi hele udvalget af originalt Istex garn, som fåes i mange lækre farver.

Hos os finder du Léttlopi, Álafosslopi, Plötulopi, Jöklalopi, Hosuband og Einband.

Istex holder dig varm i alle årets kølige måneder og er miljøvenligt produceret, så du kan sagtens snuppe et par ekstra nøgler med god samvittighed.  Istex garn er rent og miljøvenligt, og garnet er farvet med naturlig farve som er certificeret efter Oeko-Tex Standard 100.

  

 

Varer 1-36 af 218

Faldende orden
Side
pr. side

Strik dine varme trøjer med garn fra Istex 

Istex garn er spundet af uld fra islandske får. Gennem århundreder i det barske subarktiske klima har fårene udviklet en særlig uldstruktur, der beskytter både fårene, islændingene og dig mod vind og vejr. Islandsk uldgarn er let med en høj varmeisoleringsevne, og så er det naturligt smuds- og vandafvisende. Islandsk uldgarn egner sig derfor særligt godt til trøjer, huer og andet tøj, der skal holde dig varm og tør.  

Hos Ofeig & Ko forhandler vi det lækre garn i mange flotte, afstemte farver, som matcher hinanden godt. Med de mange smukke farver kan du strikke de mønstre, der er karakteristiske for islandsk strik og især de populære islandske sweatre. I vores udvalg af Istex strikkeopskrifter finder du masser af opskrifter på lækre sweatre, der kan holde dig varm hele vinteren. 

Er du lige så vild med nordisk garn, som vi er? Så kig også forbi vores udvalg af garn fra Navia, hvor du finder garn fra Færøerne. 

Istex garn er rent og miljøvenligt  

En af de fantastiske egenskaber ved islandsk uldgarn er dets renhed. Fårene på Island går langt fra forurening. Som regel søger de op mod fjeldene, og de krydser som regel kun en vej for at komme fra det ene fjeld til det andet. På grund af fårenes afsides omgivelser er ulden særligt ren og lækker.  

Istex garn er rent på flere måder – det er nemlig også produceret med henblik på at skåne både miljøet og din hud. Istex vasker ulden med vand fra naturligt varme kilder, og i indfarvningen bruges kun miljøgodkendte farver og så få kemikalier som muligt. Det er godt for både miljøet og for dig.  

Når du har valgt dit garn, så glem ikke at kigge forbi vores store udvalg af strikkepinde, hvor du kan vælge værktøj, der passer til ethvert projekt.  


Istex garn er produceret med tanke på miljøet.

Istex blev grundlagt i 1991 og fortsatte driften f.s.v. angår garnproduktionen fra gamle traditionsrige virksomhed Álafoss som da havde vasket og spundet uld siden 1896. Istex er det firma i Island som samler ulden fra fåreavlerne på en organiseret måde. 

Rundt om i Island er der indsamlings- og vurderingsstationer, hvor ulden bliver omhyggeligt sorteret efter farve og kvalitet. Ulden bliver herefter vasket i Istex uldvaskeri ved anvendelse af vand fra varme kilder og dermed lavt forbrug af kemikalier.

På Istex fabrikken nær Reykjavik bliver det bedste brugt til produktion af Istex håndstrikkegarn. Skal ulden farves anvendes kun med miljøgodkendte farver.
Det islandske får har været avlet i over 1000 år uden blanding med andre racer. I løbet af den tid har ulden tilpasset sig det islandske klima for at give fåret den bedste varmeisolering og beskyttelse. Bortset fra en bestand på Grønland, importeret fra Island, findes der ikke får andre steder i verden med samme uldkvalitet.

Dækhårene, fine, bløde, meget elastisk- og med høj isoleringsevne. Med disse egenskaber er tøj lavet af islandsk uld lettere, varmere og skyer fugten bedre end tøj lavet af andet uld. 

Ofeig & Ko fører alle typer af det islandske garn:
Lettlopi - den mest brugte og den de fleste kender
Álafosslopi - den tykke, dvs dobbelt tykkelse af Léttlopi
Plötulopi - den uspundne, som bliver dejlig blød
Einband - den en-trådede, den tyndeste af dem alle
Jöklalopi - den tykkeste af alle, så er vi på de tykke pinde

Er du til mere bløde garntyper, så kig på vores produkter fra Filcolana, CaMaRose eller Hjertegarn.
Begge firmaer laver garntyper der med lethed kan udskiftes med det islandske garn, og tilmed kan passe i strikkefastheden.
Skal du strikke til børn eller folk med sart hud, så kan Peruvian Highland Wool og Naturgarn fra Filcolana nævnes, samt Incawool.
Vidste du, at du også kan strikke 1 tråd Plötulopi sammen med 1 tråd Tilia? Så får du et virkelig lækkert og blødt produkt, som både er smukt og holdbart.


Vask af Istex garn

Vask kun i hånden. Brug lunkent vand og mild sæbe eller vaskemiddel. Læg Istex modellen i blød i ca. 10 minutter - undgå at skrubbe eller vride.
Skyl grundigt i lunkent vand. Pak din Istex model ind i håndklæder og pres så meget vand ud som muligt. Slyng evt. et par minutter i luften for at få noget af det overskydende vand væk. Læg din Istex model i den rette facon på et tørt håndklæde.