Alafosslopi - Uld

Alafosslopi - Uld

Dette autentiske islandske garn fra Istex består af 100% islandsk uld. Alafosslopi giver et varmt resultat med  et flot rustikt udtryk. Garnet egner sig godt til islandske sweatre, huer og interiør til hjemmet. I vores udvalg finder du dette skønne lopi garn i mange flotte farver, så du kan flotte skønne mønstre i de nuancer, du bedst kan lide.

Fiber: 100% islandsk uld 
Løbelængde: ca. 100 m / 100 g
Strikkefasthed: ca. 13 m = 10 cm på pind nr. 6 mm 
Håndvask

Varer 1-36 af 49

Faldende orden
Side
pr. side

Alafosslopi – autentisk islandsk garn

Det fantastiske ved islandsk garn, er, at den kommer fra en ren fårerace, der er over 1000 år gammel. Fårene har over mange århundreder tilpasset sig det barske subarktiske klima, og derfor er ulden særdeles slidstærkt og modstår nemt vind og vejr. Fordi fårene går langt fra forurening, er ulden ovenikøbet ekstra ren. Garnet er tæt på at være vind- og vandtæt i brug, så hvis du vil strikke en gave til en udendørsentusiast, så er dette garn perfekt. I vores udvalg af strikkeopskrifter finder du lopihæfter med opskrifter til det lækre lopi garn – så er det bare at gå i gang.  

Måske er du allerede bekendt med lopi garn fra Istex. Alafosslopi er én tråd kraftigere end lettlopi, og det gør garnet ekstra varmt. De to kan med fordel kombineres for ekstra tæthed og varme. Alafosslopi egner sig også til filtning og valkning af strik.  

Strik selvrensende tøj og interiør med Alafosslopi 

En af de mange fordele ved den rene islandske uld er, at den nærmest er selvrensende. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske dit strik i Alafosslopi eller et andet lopi garn, før det ser snavset ud. Du kan for det meste nøjes med at hænge det udenfor til luftning, så får det sin friskhed tilbage.  

Alafosslopi egner sig godt til strik af interiør som flotte pudebetræk og lune tæpper på grund af sin slidstærke og rustikke kvalitet. Garnet kommer i mange flotte farver, så du kan helt sikkert finde en eller flere, der passer til din indretning. Alafosslopi er det eneste lopi garn fra Istex, der fås i tweedudgave, der giver et klassisk udtryk med et flot spil i det færdige resultat.  

Fiber: 100% islandsk uld 
Løbelængde: ca. 100 m / 100 g
Strikkefasthed: ca. 13 m = 10 cm på pind nr. 6 mm 
Håndvask

 

Du kan finde gratis opskrifter her på vores side og hos Istex.