Plötulopi - Uld

Plötulopi - Uld

Plötulopi er uspundet garn fra Istex, som er ufatteligt let og lækkert. Denne garntype kendes også som pladegarn og havde sin storhedstid i 60’erne og 70’erne. Istex Plötulopi har fået en renæssance, og det er med ganske god grund. Det er nemlig et skønt garn, både at arbejde med og senere iføre sig. 

Fiber: 100% islandsk uld
Løbelængde: ca 300 m / 100 g uspundet uld
Strikkefasthed cirka:
19 m = 10 cm på p 4½ (1 tråd)
14 m = 10 cm på p 5½ (2 tråde)
Håndvask

Varer 1-36 af 45

Faldende orden
Side
pr. side

Skab et personligt udtryk med Plötulopi garn

Plötulopi kaldes også for Istex pladegarn, fordi denne garntype leveres i plader. Plötulopi – eller Istex pladegarn - er blandt andet populært for dets lange løbelængde og budgetvenlige pris. Samtidig er der et væld af forskellige farver at vælge imellem, så du har god mulighed for at finde den helt rette nuance til lige præcis dit projekt. Plötulopi er, naturligvis, fra garnproducenten Istex, der er kendt for at lave garn efter islandske garntraditioner.
Plötulopi garn er autentisk islandsk uldgarn med alle de egenskaber, der følger med. Ulden er blandt andet selvrensende, så er din strik ikke decideret plettet, kan du nemt friske den op ved blot at hænge den til udluftning udenfor. Ulden stammer fra islandske får, som gennem mere end 1000 år har tilpasset sig klimaet her, og derfor får du med Plötulopi et helt særligt uldgarn, som er vejrbestandigt og så godt som vind- og vandtæt. 
Du kan strikke garnet med både en og flere tråde, afhængig af hvor tyk en strik, du ønsker. Du kan også strikke Plötulopi med en tynd følgetråd, og her kan vi anbefale det entrådede spindegarn, Einband. Da garnet er uspundet, går det forholdsvis nemt over. Der er dog ingen grund til panik, hvis dette sker, for du kan nemt samle det igen. Det gør du ved at lægge garnenderne et par centimeter over hinanden og herefter nulre dem sammen. Plötulopi garnet giver derfor også mulighed for løbende at skifte mellem forskellige farver og skabe dit eget personlige udtryk. 

Sådan bruger du Plötulopi garn

Hos Ofeig & Ko er vi vilde med Plötulopi garnet for dets lethed og rustikke naturlighed. Vil du også udforske de mange muligheder med Plötulopi garnet, så er det bare med at bestille en eller flere plader hjem.  Plötulopi strikkes med let hånd. Hvis du strikker det med 2 tråde forstærkes det en del. Du kan feks. også vælge at strikke 1 tråd Plötulopi sammen med 1 tråd Silkmohair eller en Alpakka, det giver både et slidstærkt med også et utroligt smukt og blødt resultat.

Strikkes med let hånd.
Fremragende til filtning /valkning.
Du finder gratis opskrifter her

Fiber: 100% islandsk uld
Løbelængde: ca 300 m / 100 g uspundet uld
Strikkefasthed cirka:
19 m = 10 cm på p 4½ (1 tråd)
14 m = 10 cm på p 5½ (2 tråde)
Håndvask


Hvis du skulle have spørgsmål til vores Plötulopi garn, så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan ringe eller sende en sms til os på 91 54 00 48 eller sende en mail til [email protected]. Hos os kan du være sikker på at få personlig service, der tager udgangspunkt i dine ønsker, så vi sammen kan finde det helt rigtige garn til lige præcis dit projekt.