MOHAIR BY CANARD

MOHAIR BY CANARD

Mohair by Canard

Kvalitetsgarn med omtanke.

14 varer

Faldende orden
pr. side

Mohair by Canard - garn produceret under gode forhold

Mohair by Canard er et smukt, blødt og utroligt lækkert mohair garn. Garnet er af virkelig høj kvalitet og består af 72% mohair og 28% silke. Mohair by Canard kan bruges som følgetråd, men strikkes den feks med 2 tråde så får du også et virkelig lækkert stykke strik.

Mohair by Canard er glansfuldt, blødt og lækkert - langhåret og fluffy. Man fornemmer virkelig luksus når man får garnet mellem sine hænder. 

Mohair anses som en luksuriøs fiber på samme måde som angora og cashmere. Mohairen er varm som uld, men meget lettere, og så er den slidstærk. 
Mohair kommer fra en ged! Det har typisk mindre fylde end fåreuld, og fibrene minder på nogle punkter mere om silke end uld.
Mohair har som andre uldtyper, rigtig gode temperaturregulerende egenskaber. Mohair er også vandafvisende og smuldsafvisende.
Det er antistatisk og har svært ved at antænde ved ild. Alt dette gælder selvfølgelig også for Mohair by Canard.

Mohair by Canard har et fældnings-niveau der er meget lavt, dog vil du opleve en smule fældning ved strikningen.
Men Mohair vil fælde og det er enten "Love it or leave it", det er næsten umuligt at finde en mohair der ikke fælder.
Og når det strikkede er brugt nogle gange vil fældningen mindskes. Som sagt, så kan det bare ikke helt undgås. 

Mohair by Canard fåes i 31 flotte farver.....
Her på min webshop finder du et stort udvalg af Mohair by Canard farverne. Alle er der endnu ikke, men de kommer henad vejen.
Finder du ikke den helt rigtige farve her, så kig på Tilia fra Filcolana eller Kid Silk Mohair fra Hjertegarn.

Vask og pleje af dit Mohair by Canard garn

Brug rigeligt med vand og gerne et flydende uldvaskemiddel som feks Eucalan som du også finder hos os. Eucalan skal nemlig ikke skylles ud og derved skåner du også dit strik i vaskeprocessen.
Du kan også nøjes med at lufte dit mohair strik, hæng det feks ud i tåget/diset vejr, eller når det støvregner.
Dette vil ofte være nok, og på den måde forlænger du levetiden på dit strik.

Husk en god strikkepind til dit Mohair by Canard, jeg anbefaler Addi Lace da de er perfekte og har den rette spids.

Mohair by Canard importeres af Von Brioch Mohair som er bosiddende i Nordjylland. Von Brioch har selv været avler af mohair geder, og har derfor stort kendskab til kvaliteten af garnet.

Mohairgedens produkter

Da mohairgedens hår er et vidunderligt produkt, som kun de rigeste havde råd til før i tiden, er det blevet verdenskendt for dets luksuriøse kvalitet. Mohairens mange egenskaber gør at produktet er blevet brugt til forskellige tøj og klædesdele som sjaler, trøjer, strømper, plaider og tæpper. Den dag idag vælger de fleste kvalitet fremfor andet, og der er Mohair by Canard et oplagt valg.

Mohairgedens historie

Mohair kommer fra mohairgeden og er kendt som ’diamanten’ inden for naturlige fibre. Uden for Danmark kaldes geden angoraged. I årtusinder har mohairgeden leveret varm mohair og overlevelse til menneskene i Himalaya – og siden over hele verden.

Mohairgeden er et lille livligt og nysgerrigt dyr. Den er tillidsfuld men samtidig også egenrådig.

"Mohairgeden stammer oprindeligt fra Centralasien, hvor den i årtusinder har leveret varm mohair til mennesker i Himalaya. Senere i historien finder man Mohairgeden i Lilleasien, hvor tyrkerne fik øjnene op for mohairens enestående egenskaber. I Tyrkiet, nærmere betegnet i højlandet omkring Ankara (tidligere kaldt Angora), holdt man geden som tamdyr. I begyndelsen var de smukke og glansfulde mohairprodukter forbeholdt de rige sultaner. Sidenhen blev det et eftertragtet produkt i hele verdenen.

Da Mohairgeden kom til andre dele af kloden opstod navnet Angoraged pga. dens herkomst. I de fleste lande kaldes de i dag for Angorageder, men dyrets oprindelige betegnelse er Mohairged. Det skal nævnes at angorauld intet har med disse geder at gøre, da angorauld kommer fra angorakaniner.

Pga. mohairens isolerende egenskaber kan geden tåle såvel høje som meget lave temperaturer. Fra naturens side har en mohairged ingen behov for fedt. Håret har en glat overflade med krøller og bølger, hvorved vand og snavs preller af. Den glatte overflade på mohairgedernes hår adskiller sig fra fårets fibre (uld), hvor overfladen er ru og derfor behøver fedt (lanolin) for at sky vand. 
Ud over at være vand- og smudsafvisende er det forædlede hår elastisk og slidstærkt pga. krøllerne og bølgerne.

Et lykketræf for Sydafrikanerne

Mohair er i dag en af verdens mest eksklusive naturfibre. Over to århundreder er den sydafrikanske mohair forædlet til et produkt af højeste kvalitet.

Mohairindustrien i Sydafrika blev grundlagt ved et lykketræf i 1838, da sultanen i Tyrkiet sendte tolv kastrerede bukke og en hun-ged til Sydafrika. Hvad sultanen ikke vidste, var, at hungeden var med kid. Kiddet viste sig at være en buk, og derved etableredes avlen i Sydafrika.

Bæredygtig Produktion af Mohair by Canard

I dag udgør mohairgederne en central del af industrien i  Karoo-regionen på Sydafrikas østlige kap. Udover mohairs umiddelbare kvaliteter er den også en vedvarende ressource, der er med til at skabe en bæredygtig produktionskæde mellem mennesker og dyr og, ikke mindst, langsigtet fremgang i Karoo-regionen" www.mohairfarm.dk - Mohair by Canard