NAVIA - FÆRØSK ULD

NAVIA - FÆRØSK ULD

NAVIA garn

Det skønne Navia garn fra Færøerne er kendt for sin høje kvalitet og evne til at holde dig varm gennem årets kolde måneder. Hos Ofeig & Ko forhandler vi et stort udvalg af det lækre, nordiske garn i mange kvaliteter og smukke farver. Gå på opdagelse i vores udvalg af kvalitetsgarn fra Navia, og vælg færøsk uld til dit næste projekt.  

Varer 1-36 af 129

Faldende orden
Side
pr. side

Navias produktkatalog er meget varieret

Navia Uno, Duo og Trio er et, 1, 2 og 3 trådet garn som indeholder en blanding af australsk lammeuld, shetlandsk uld og færøsk uld. Dette bevirker at ulden ikke er så krads som den autentiske færøske uld.

Navia er indenfor de sidste kommet med en hel del nye opskrifter. Opskrifter der følger tidens trends, både hvad angår materialer og modeller. Især er der kommet en del til børn.

Derudover producerer Navia Silkeuld, en blanding af færøsk uld og silke. Dette produkt er skønt til babytøj og lette bluser, strikker du den derimod i 2 tråde eller blander den med en Navia Alpakka får du til også et virkeligt lækkert resultat.

Børstet Tradition og Deluxe Tradition er to forholdsvise nye garntyper fra Navia. Egentlig er garnet ikke nyt, da det er den traditionelle Tradition som nu er spundet anderledes og børstet op. Dette gør at garnet nu er meget stilrent og moderne. Dvs at disse to nye produkter fint følger moden med det børstede og vamsede look. Et utroligt lækkert produkt at arbejde med, og tilmed rækker det langt, henholdsvis 300 og 200 meter pr 100 g. 

Strikker du en af de nye Tradition garner sammen med en tråd Navia Alpakka, så er du helt med på moden. 
Alpakka er nemlig også et produkt som Navia har taget til sig, og får lavet i fine og flotte farver som matcher de andre Navia garntyper meget fint.

Navia er kommet med et nyt lækkert produkt Lamb. Lamb er et bouclegarn 80% alpaca, 15% uld og 5% polyamid. Garnet kan strikkes alene, eller bruges som en flot effektgarn. Strikkefastheden spænder vidt, fra pind nr 4½ og op til 9 mm. Kun fantasien sætter grænser med dette produkt.

Beskyt dig mod elementerne med Navia garn  

Vejret på de smukke færøske øer er omskifteligt og kan være særdeles barskt. Færingerne har typisk varetaget erhverv, der foregår udendørs, såsom landbrug og fiskeri, og derfor har Færøerne en rig tradition for strik. Du har måske set de smukke færøske sweatre med de flotte farver og mønstre. Sweatrene er smukke, men de har også den praktiske funktion, at de beskytter mod vind og vejr. Det høje indhold af lanolin gør den færøske uld smuds- og vandafvisende, hvilket gør den rå uld ideel til overtøj.  

Det lækre kvalitetsgarn fra Navia egner sig særdeles godt til det omskifteligt danske vejr. Når sommeren går på hæld, er det skønt at kunne holde varmen i en lun sweater. Husk at kigge forbi Ofeig & Ko’s udvalg af Navia strikkeopsrifter, hvor du finder masser af lækkert, færøsk design. Producenten designer til både mænd og kvinder i alle livets faser, så du kan klæde hele familien lunt på i den lækre, færøske uld.  


Ofeig & Ko forhandler Navia garn i mange kvaliteter  

Hos Ofeig & Ko har vi specialeret os i nordisk uld, fordi vi elsker dets mange skønne kvaliteter og egenskaber. Vi har dog også stor forståelse for, at du som strikker har behov for mange forskellige kvaliteter af garn.  

Navia garn har ligesom Istex garn i sin rene form et lækkert rustikt udtryk. Garnet er som regel kraftigt og råt, men i nogle kvaliteter er den færøske uld spundet sammen med en blanding af australsk og shetlandsk lammeuld for at gøre garnet blødere. Du kan med med fordel vælge kvaliteterne uno, duo eller trio, hvis du ønsker et garn, der føles blødere mod huden. Ligeledes producerer Navia silkeuld, der egner sig godt til babytøj og lette bluser.  


Om Navia

Denne rige historie er byggestenen under Navia, som samler sin færøske uld fra landets lokale bønder. Det hele startede med CEO, Óli Kristian á Torkilsheyggi - en fjerde generations fornyer af færøsk garn og trøje produktion, som idag følger i fodsporene på sin oldemor og oldefar. Navia blev grundlagt som en del af et handelsskoleprojekt og begyndte som en lille virksomhed med to tusinde kronesedler i egenkapital. I dag er Navia en af de førende virksomheder i den færøske trikotageindustri, også kendt på det udenlandske marked med forsendelse af produkter til et dusin lande internationalt. Hele familien er involveret i Navia, både søstre, mænd, koner og ikke mindst Óli´s børn som ofte står model i de flotte hæfter.